Utorak, 3. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Data saglasnost za konzulat Srbije: Komšić i Cvijanović preglasali Bećirovića

Preuzmite sliku

Predsjedništvo BiH danas je dalo saglasnost za otvaranje Generalnog konzulata Srbije sa sjedištem u Bijeljini.

Za davanje saglasnosti bili su članovi Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i Željko Komšić, dok je protiv bio Denis Bećirović, saopšteno je iz Predsjedništva.

Ova tačka je bila i ranije na dnevnom redu Predsjedništva BiH, a s obzirom na to da ni danas nije postignut konsenzus, u skladu sa Poslovnikom o radu, Bećirović, u roku od 72 časa od završetka sjednice, navedenu odluku može proglasiti destruktivnom po vitalni entitetski interes.

Predsjedništvo BiH je glasovima za Željke Cvijanović i Željka Komšića i uz protivljenje Bećirovića, usvojilo Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu i primilo k znanju Informaciju o razlozima neizvršenja zakonom i drugim propisima zasnovanih obaveza u proceduri sačinjavanja i usvajanja Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza.

Predsjedništvo BiH danas je u Sarajevu donijelo Plan strukture generalskog kora u odbrambenom sistemu BiH i odredilo da delegaciju BiH za učešće na zasjedanju Generalne skupštine UN od 19. do 26. septembra predvodi Komšić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje