Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Čović nakon sastanka sa Izetbegovićem: Smještaju mi da mrzim muslimane

Preuzmite sliku

Kako je kazao neće se praviti koalicija radi “fotelja” i da će vlast biti formirana onda kada se potpiše “dokument”.

U Mostaru je završen sastanak kojom su prisustvovali predstavnici Hrvatske demokratske zajednice i Stranke demokratske akcije predvođenje njihovim liderima draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem. Po okončanju sastanka je Čović poručio da je “u posljednjih godinu dana pretvoren u osobu koja mrzi muslimanski svijet”, piše Bljesak.info.

“Razgovarali smo o političkoj situaciji i implementaciji izbornih rezultata. Razgovarali smo tako da tražimo rješenja koja bi trebala osigurati dugo očekivanu implementaciju izbornih rezultata. Vrlo jasno sam kazao da je nastojanje Hrvatske demokratske zajednice izraženo kroz zajedničke stavove Hrvatskog narodnog sabora. Želimo razgovarati s bošnjačkim partnerima da vidimo evropsku partnerstvu ovih prostora”, rekao je Čović i dodao:

“Prva tačka reformske ili evropske agende treba biti Izborni Zakon”.

Kako je kazao neće se praviti koalicija radi “fotelja” i da će vlast biti formirana onda kada se potpiše “dokument”.

“Pretvoren sam u osobu koja mrzi muslimanski svijet i narod. To je produkt nečije politike da bi se nešto uradilo”, kazao je Čović dodavši da je više puta za govornicom govorio da su njemu Bošnjaci braća i kumovi.

“Nama treba čestit odnos između politika, naših, ali svakako između hrvatskog i bošnjačkog naroda. Ja sam zadnji koji će napraviti štetu bilo kojem Bošnjaku”, poručio je Čović.

On je ukazao da će u narednom periodu razgovarati s predstavnicima drugih stranaka, i da je Hrvatskoj demokratskoj zajednici svejedno ko je partner s bošnjačke strane.

Poručio je da treba izaći iz okvira rata, gdje “nas neko stalno uvlači”, te da će osigurati legitimno predstavljanje naroda.

“Ne treba se ponašati kao zadnje dvije godine. Nismo znali ko je kome partner, ko je većina”, zaključio je Čović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje