Petak, 23. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Civilnoj zaštiti TK uručene zaštitne maske, rukavice i testovi

Preuzmite sliku

Danas je Udruženje Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus (MFS-EMMAUS) uručio 1.000 zaštitnih maski, 200 testova za korona virus i 10.000 zaštitnih rukavica Kantonalnoj upravi civilne zaštite Tuzla na dalje raspolaganje po potrebama u kantonu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Također je uručeno i 200 posteljina za Studentski centar (paviljon 1) Univerziteta u Tuzli, koji je mobilisan od strane Kantonalnog štaba civilne zaštite kao karantin za zaražene korona virusom.

Kantonalna uprava civilne zaštite je svojom naredbom mobilisala Humanitarnu organizaciju MFS-EMMAUS sa svom materijalnom i tehničkom opremom za potrebe Kantonalnog štaba i za potrebe građana tuzlanskog kantona u borbi protiv širenja korona virusa.

‘Ocjena današnje pete sjednice Kantonalnog štaba je da smo napravili dobar potez jer je Udruženje odlično organizovano, imaju samoinicijativu, produktivni su i ekspeditivni što je danas najvažnije’, istakao je Zoran Jovanović, v.d. direktor KUCZ TK.

Kako je kazao, njihove potrebe koje su iskazane za zdravstvene ustanove na kantonu završavaju se u toku radnog dana.

‘Evo, kao proizvod saradnje imamo i ovu vrijednu donaciju, a prije toga su bile još dvije donacije koje su prevashodno potrebne bolnicama, a najvažnija stavka su testovi na korona virus koje je teško nabaviti i Kliničkom centru. Zahvaljujući njihovoj uvezanosti sa svim institucijama u BiH, mi preko njih uspijevamo nabaviti neophodne stvari za rad zdravstvenog sektora’, rekao je Jovanović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje