Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

CIK BiH: Obavljeno žrijebanje redoslijeda za prijevremene izbore

Preuzmite sliku

U skladu s Uputstvom o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je provela žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda političkih subjekata na glasačkom listiću, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovjeren je 21 politički subjekt i to 13 političkih stranaka, sedam nezavisnih kandidata i jedna koalicija. Žrijebano je 13 političkih subjekata i to pet političkih stranaka, sedam nezavisnih kandidata i jedna koalicija, jer sedam političkih stranaka nije dostavilo ime kandidata jučer do 16 sati kada je istekao rok za podnošenje kandidatskih listi.

Centralna izborna komisija BiH nakon provedenog žrijebanja svojom odlukom određuje redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću. O postupku žrijebanja se vodi zapisnik, koji će zajedno s navedenom odlukom, nakon sjednice Centralne izborne komisije BiH, biti dostupan na web-stranici Centralne izborne komisije BiH.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća će se održati u nedjelju, 5. februara 2023. godine.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje