Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bursać: “Danas će Sandrov otac pročitati u četničkim medijima kako mu je dijete ubio bombaš samoubica…”

Preuzmite sliku

Dragan Bursać, bosanskohercegovački novinar i kolumnista, danas je na na svoj Facebook stranici povodom 25. godišnjice tragedije na Tuzlanskoj Kapiji, posvetio objavu najmlađoj žrtvi, dječaku Sandru Kalesiću, koji je tada imao nepune tri godine

Na današnji dan prije 25 godina počinjen je jedan od najvećih zločina nad civilnim stanovništvom u Bosni i Hercegovini. Od granate ispaljene s planine Ozren, na Kapiji u Tuzli ugašen je 71 mladi život i više od 200 osoba je ranjeno.

“Ovo je Sandro Kalesić.

O njegovoj smrti na tuzlanskoj Kapiji otac Dino kaže: “Kad sam vidio da mi je Sandro pogođen, ja sam ga primakao sebi, osjetio sam da mu je mokro oko srca. Nisam znao da je pogođen, i onda sam ga odmakao i vidio krv. Preko raskomadanih tijela trčali smo do mog auta. Kad smo došli na ulaz u Klinički centar, ja sam osjetio da mi je Sandro izdahnuo na rukama.”

Danas će otac Dino pročitati u srBskim četničkim medijima kako mu je dijete ubio bombaš samoubica, a pročitaće još i kako zločinac Novak Đukić koji je naredio artiljerijsku paljbu i ubio dijete zahtijeva da njegovo ime bude ugravirano na spomeniku iznad imena Sandra Kalesića.

Kada je ubijen Sandro je imao nepune tri godine.

Pa zemljo, otvori se!”, napisao je na svom Facebook profilu novinar i kolumnista Dragan Bursać. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje