Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Burno u Banjaluci: Više lica uhapšeno, među njima i Davor Dragičević

Preuzmite sliku

Jake policijske snage večeras su iza 22 sata stigle na glavni banjalučki trg, gdje su okupljeni članovi grupe “Pravda za Davida”, zatraživši od njih da napuste trg.

Policija je zatražila da se mirno raziđu jer nemaju odobrenje za okupljanje. Oko 30-tak čanova krenulo je da šeta trgom ističući da im ne treba odobrenje ako se kreću.

Uputili su tom prilikom pogrdne riječi pripadnicima policijske jedinice za podršku koji zasad osim upozorenja nisu poduzimali druge mjere.

Prethodno je otkazan koncert Harisa Džinovica koji je trebalo da se održi 100-njak metara dalje od gradskog trga.

Ishod svega na glavnom banjalučkom trgu bila je intervencija jakih policijskih snaga MUP-a RS koji su uhapsili nekoliko članova grupe “Pravda za Davida” koji nisu postupili po naredbi policije da napuste mjesto okupljanja.

Suzana Radanović je na Facebook grupi “Pravda za Davida” objavila da je policija ponovo uhapsila Davora Dragičevića.

U programu AJB emitovan je snimak na kojem se vidi kako pripadnici MUP-a RS jure sa učesnicima skupa “Pravda za Davida”koji su bili okupljeni na Trgu Krajine, nekoliko njih su lišili slobode i bit će sprovedeni u policijske prostorije.

 • “Policijska akcija je djelovala kao da se obračunavaju sa najvećim kriminalcima, a ne građanima koji su samo mirno stajali na glavnom banjalučkom trgu” – glasio je jedan od komentara na društvenim mrežema.

  U jednom trenutku jedan od uhapšenih govori policajcima da malo “popuste” mladića koji je također uhapšen.

  “Njemu je svega 18 godina. Vidite li kako su ga smotali” – kazao je jedan od učesnika večerašnjih protesta u Banjaluci.

  Glavni gradski trg u Banjoj Luci još uvijek obezbjeđuju jake snage pripadnika Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova RS koji su potisnuli članove grupe “Pravda za Davida” sa gavnog banjalučkog trga.

  Podsjetimo, policija je prije toga upozorila okupljene građane da nemaju dozvolu za okupljanje i da se radi svoje bezbjednosti udalje, a nakon toga ih je potisnula s tog prostora.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje