Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Frekvencija vozila pojačana u ski centrima i zimskim izletištima

Preuzmite sliku

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a frekvencija vozila pojačana je u ski centrima i zimskim izletištima u Bosni i Hercegovini.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) pažnju skreću na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na putevima u jugozapadnim krajevima upozoravaju na povremene jake udare vjetra. Vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice – Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari – Živinice – Banovići, Drvar – Bosansko Grahovo, Rogatica – Ustiprača, Blažuj – Kiseljak i Šuica – Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje