Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

BHRT i Pomozi.ba pokreću kampanju prikupljanja novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji

Preuzmite sliku

BHRT će 16. marta na svim svojim platformama emitirati posebni program, a gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža BHRT-a moći će telefonski donirati novac za postradale.

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT) i Udruženje Pomozi.ba pokreću kampanju prikupljanja novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji, javlja Anadolija.

Iz BHRT-a je saopšteno da potresne slike koje su proteklih sedmica preplavile svjetske medije ukazuju na to da će pomoć biti potrebna i narednih mjeseci, te da humanitarne akcije moraju biti kontinuirane.

“Od 1. do 16. marta kampanju možete podržati uplatom na račune Pomozi.ba ili pozivom na broj 17006, a 16. marta na pozive gledatelja u emisiji Teleton na BHT1 javljat će se poznate ličnosti iz javnog života BiH”, navode iz BHRT-a.

  • Naime, BHRT će 16. marta na svim svojim platformama emitirati posebni program u kojem će sadržajima ukazati na ljude u potrebi, promovirati humanitarne akcije koje su do sad provedene i udruženja i pojedince koji su u njima sudjelovali.

    “Program će trajati od 20 do 23 sata, gledatelji, slušatelji i pratitelji portala i društvenih mreža BHRT-a moći će telefonski donirati novac za postradale, te ćemo na taj način okončati kampanju koja će trajati šesnaest dana”, navodi se u saopštenju.

    Iz BHRT-a apeluju na sve privredne subjekte i pojedince iz javnog života da budu pokrovitelji ili partneri ovog projekta, te da u skladu s mogućnostima izdvoje unaprijed ili direktno u programu određenu sumu novca, sudjeluju u programu, a sve s ciljem da bi se ukupna pomoć uvećala.

    “Da bi pomoć što prije stigla do unesrećenih odlučili smo da pomoć ide direktno na račune udruženja Pomozi.ba. Iz istog razloga koristit ćemo humanitarni broj telefona 17006. Da bismo dosegnuli do što većeg broja građana Bosne i Hercegovine BHRT će bez naknade omogućiti svim televizijskim i radijskim kućama da preuzmu ovaj program, a portali će to moći učiniti putem linka sa zvaničnog YouTube kanala BHRT-a na svojim platformama”, dodaju iz BHRT-a.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje