Srijeda, 29. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bego Gutić o svemu pomalo: Premijer TK u opuštenoj atmosferi govorio za Tuzlanski.ba (VIDEO)

Preuzmite sliku

Za Tuzlanski.ba govorio je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić. Razgovor izvan kancelarije u mirnom okruženju, bez odijela je zasigurno prijao prvom čovjeku Vlade Tuzlanskog kantona.

Sa premijerom smo razgovarali o raznim anegdotama, premijer nam je pričao o svome početku i pojavljivanju u politici, o jednom radnom danu na svome poslu, budućnosti Tuzlanskog kantona kao i o restriktivnoj politici koja se provodi u sadašnjem sastavu Vlade.

Gutić se u vrlo zanimljivom razgovoru osvrnuo i na inicijativu ukidanja kantona, o nepravdi u budžetskoj raspodjeli sredstava kao i renoviranju Međunarodnog aerodroma u Tuzli i njegovog uticaja na kvalitet života ljudi u kantonu.

Gutić je prije preuzimanja funkcije premijera bio ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, te je za Tuzlanski.ba povukao paralelu između te dvije pozicije.

U razgovoru pogledajte i plan prema sportu i sportskim ekipama, koje su u velikim krizama zadnjih godina, osnivanju ministarstva za sporta, kulture i mladih. Premijer je na kraju razgovora izdvojio i klub za koji navija, te uputio i ramazansku poruku za sve građane… (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje