Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Arijana Memić nakon ‘incidenta‘ sa porodicom Dupovac: Zašto bih imala empatiju prema njima?

Preuzmite sliku

Nakon što je danas ispred Suda BiH došlo do verbalnog okršaja Arijane Memić i jedne od sestara Hasana Dupovca, na svom Facebook profilu se oglasila Arijana gdje je komentarisala današnje ročište u slučaju “Dženan Memić”.

– Hasan Dupovac možda jeste “ljubav” svojih sestara, ali je također zajedno sa Zijadom Mutapom prvi uhapšeni u ovom predmetu. Za Hasana Dupovca postoji osnovana sumnja da je zataškavao UBISTVO moje ljubavi, moga brata.

To kažem ja, ali prije svega to kaže Sud BiH koji je potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv Hasana Dupovca, ističe Memić.

Ona poručuje da je Hasan Dupovac pomagao onima koji su joj uzeli brata.

– Ja svome bratu više ne mogu iskazati ljubav, ne mogu ga zagrliti, vidjeti, čuti njegov glas! Hasan Dupovac je pomogao onima koji su meni to uzeli! S toga je krajnje upitan i šokantan zahtjev i opaska advokata Hasana Dupovca, kako Tužilaštvo BiH mene treba, ni manje ni više nego da – “obuzda”.

I to zato što sam rekla da će Hasan u zatvor. Što Hasan Dupovac nije “obuzdao” ubice moga brata?

Što nije “obuzdao” ostale iz kriminalne grupe koja je zataškavala Dženanovo ubistvo? Pa na koncu i samoga sebe u činjenju krivičnih dijela?!, pita se Arijana Memić.

Kako kaže Memić, ne vidi razlog zbog kojeg bi imala bilo kakvu empatiju prema Hasanu Dupovcu.

– Zar ja onda trebam da imam bilo kakve empatije prema njemu ili njima, i zašto? Je li to Hasana neko natjerao da radi što je radio? Je li ga to neko iskoristio bez njegovog znanja?

Je li to Hasan nije imao 5 godina vremena da iznese sve što zna, da pomogne u otkrivanju ubica, a ne da šuti i dopusti da se sudi desetima, navodi dalje Memić.

Ona je iskoristila priliku da još jednom istakne da ona nije svjedok Tužilaštva BiH, kako je to danas rekao advokat odbrane, Ermin Gačanović.

– A advokatu koji traži da se “obuzda svjedok”, da poručim da ja nisam svjedok Tužilaštva BiH, već sestra ubijenog Dženana Memića! Nekada je i taj advokat bio tužilac, pa se pitam da li je i tada tako govorio o ostećenoj strani. Mi znamo zašto on nije više tužilac, ali ne znamo da li bi on to znao objasniti građanima?!

Upamtite, prošlo je vrijeme u kojem ste se vi smijali po kafama sjedeći, ubjeđeni da ste se izvukli, da ste zataškali još jedan slučaj, spasili još jednu glavu, napisala je, između ostalog, Memić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje