Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apel za liječenje Nafije iz Kalesije koja ima karcinom pluća sa metastazama

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel sa humanitarnim brojem 17039 za Nafiju Dervišević iz Kalesije koja ima karcinom pluća sa metastazama. Pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. telekom operatere.

Nafiji je prije dvije godine dijagnosticiran karcinom bronha, odnosno rak pluća koji počinje u bronhima. Od tada do danas njeno stanje je sve lošije i često završi u bolnici zbog neizmjernih bolova.

Liječila se i u Turskoj, gdje su joj preporučeni lijekovi koji joj doslovno spašavaju život. Međutim za kupovinu četiri doze lijeka potrebno joj je 15.400 eura koje ona i njen muž koji je također onkološki pacijent nisu u mogućnosti prikupiti.

Nijedno od njih ne radi, a Nihad kaže da se obraćao ZZO Tuzlanskog kantona sa zahtjevom da se lijek potreban Nafiji stavi na esencijalnu listu lijekova jer država ne snosi troškove za isti.

Nafija pored raka ima i tromb u lijevom plućnom krilu, a osim poziva na broj 17039 pomoći joj možete novčanim donacijama putem web stranice www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje