Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apel za liječenje Amele Zahirović koja ima rak vulve s metastazama

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Amele Zahirović iz Travnika koja ima rak vulve ili stidnice s metastazama.

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17041, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Amela je 43-godišnja majka i supruga koja se trenutno nalazi u Istanbulu gdje joj je urađena jako rizična operacija, jer druge opcije za liječenje nije imala.

Ona godinama unazad ima probleme sa kičmom, a zbog bolova u donjem dijelu leđa i području stomaka 2022. godine odlazi ljekaru i saznaje da ima rak, te biva podvrgnuta operaciji i kemoterapijama.

Tumor je potom zahvatio anus i kompletno vaginalno područje, te je Amela imala jake bolove s nemogućnošću kontrolisanja stolice.

Operacijom je tumor otklonjen u potpunosti, a ugrađena joj je i trajna kolostoma kako bi njen kvalitet života bio bolji.

Operativni zahvat košta 22.600 eura, a ova novčana sredstva njena porodica nije u mogućnosti prikupiti. Udruženje Pomozi.ba je klinici dalo garanciju da će pokriti troškove liječenja.

Pored poziva na broj 17041, donacije za Amelu su moguće putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Pomozi.ba organizacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje