Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Apel za Adema koji ima karcinom sa metastazama

Preuzmite sliku

Markale, subota, 5. februar ratne 1994. godine obilježili su Adema Lokvančića iz Sarajeva za cijeli život.

On pored trajnog podsjetnika – gelera u glavi, ima karcinom debelog crijeva sa metastazama, tumor na mozgu i epi napade. Pozivom na broj 17044 donirate 2 KM za Adema, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

“Adem je 100 posto invalid. Nakon trauma koji je preživio za vrijeme masakra na Markalama, 2010. godine saznaje da ima karcinom debelog crijeva. Tada mu je izvršena amputacija rektuma i ugrađena trajna stoma. Bolest mu se sada vraća po treći put sa metastazama na maloj zdjelici. On je imao i operaciju tumora na mozgu za koji se na kraju ispostavilo da je dobroćudan, ali je ostavio trajne posljedice po Ademovo zdravlje, te on mjesečno ima više od pet epi napada”, saopćeno je iz Pomozi.ba.

Sam život sa stomom – otvorom na trbušnoj stijenci koji zamjenjuje uobičajenog mjesto pražnjenja stolice je jako težak i iscrpljujući.

“On se liječi u Istanbulu, a mi smo bolnici dali garanciju da ćemo pokriti troškove njegovog liječenja od 19.425 eura. To uključuje pretrage, biopsiju, ugradnju porta, genetske testove i kemoterapiju”, navedeno je iz Pomozi.ba.

Ademu osim poziva na broj 17044 možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Pomozi.ba organizacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje