Četvrtak, 22. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Al Jazeera Balkans: Počeo novi serijal Alhemija Balkana Makedonija (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Od četvrtka 29.10. na Al Jazeera Balkans počelo emitovanje novog serijala Alhemija Balkana o Republici Makedoniji.

Kroz prizmu autora Gorana Milića, u devet epizoda ovog popularnog serijala, koje će biti emitovane četvrtkom u 21.30, upoznat ćemo Republiku Makedoniju u svoj njezinoj različitosti.

Puno je u toj zemlji prirodnih ljepota, zanimljivih mjesta i ljudi, bogate kulture, posebno muzike, vrhunske gastronomije, dobrih poslovnih i proizvodnih primjera. No, kao i druge zemlje Makedonija ima svojih problema.

Koliko je Makedonija sretnija ili nesretnija od drugih država u okruženju?

Ova politička i socijalna rasprava činit će, ipak, samo jednu trećinu našeg programa o Makedoniji. Previše je u toj zemlji prirodnih ljepota i zanimljivih mjesta i ljudi da ih ne bismo istaknuli.

Makedonija ima i bogatu kulturu, a prednjači sjajna muzika. Gastronomija je odlična. Ajvar, pinđur, paprike, sve salate su vrhunske, i imaju pravo nazvati se „najboljima na svijetu“.

Ima i proizvodnih oaza, ne sjede svi skrštenih ruku, bore se, proizvode. A koliko tek, zanimljivih ljudi! Draga je Makedonija.

Upoznajte je kroz naš serijal od devet polusatnih epizoda, svakog četvrtka u 21:30 na Al Jazeeri Balkans, navodi se u saopštenju. Najavni blog autora serijala Gorana Milića možete pročitati na ovom linku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje