Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zvanično otvoren Radiološki centar u sklopu Poliklinike Medical Irac: Sigurne pretrage i dijagnoze

Preuzmite sliku

Poliklinika Medical Irac zvanično je danas otvorila Radiološki centar – novi odjel na adresi Rudarska 69 u naselju Irac. Svečanom otvaranju prisustvovale su brojne zvanice uključujući partnere i prijatelje iz svijeta medicine, farmacije, politike i dr.

U novootvorenom Radiološkom centru građanima su na raspolaganju brojne radiološke usluge: kompletna CT dijagnostika, radiografija, mamografija i denzitometrija.

  • „Osluškujući interes i potrebe građana našeg kantona, Poliklinika Medical Irac je krajem prošle godine započela veliki projekat – opremanje novog radiološkog centra u Tuzli koji nudi usluge CT dijagnostike, RTG snimanje, denzitometriju kao i mamografiju – zlatni standard za otkrivanje karcinoma dojki. Osim usluga iz oblasti radiologije, odlučili smo proširiti i spektar naših laboratorijskih usluga te će građanima biti dostupne brojne analize iz oblasti mikrobiologije i genetike. Uložili smo dosta truda i rada kako bismo napravili moderno i praktično uređen objekat sa najsavremenijom i najkvalitetnijom opremom i u tom pravcu ćemo se nastaviti razvijati“, kazala je na zvaničnom otvorenju Radiološkog centra dr. Jasminka Djedović, direktorica Poliklinike Medical Irac.

    A upravo najsavremeniji aparati i oprema osigurat će i do 85% manje zračenja tokom pretraga što je za pacijente jedna od najvažnijih karakteristika, ističu iz Poliklinike.

    „Naši najnoviji uređaji digitalne tehnologije pružaju dijagnostičke slike vrlo visoke kvalitete uz veliku brzinu snimanja što pacijentima omogućava kvalitetnu, brzu i sigurnu pretragu i dijagnozu“,  istakla je Emina Karić, inžinjer radiologije u Radiološkom centru.

    Povodom zvaničnog otvaranja Radiološkog centra za sve pacijente organizovane su posebne pogodnosti i popusti.

  • S namjerom da u fokus stave važnost brige o zdravlju žena, u Radiološkom centru su pripremili poseban paket za kompletnu dijagnostiku dojki – MAMO PAKET koji sadrži ultrazvuk dojki, mamografiju i tumor markere po cijeni od 100KM, a do kraja mjeseca navedene analize u sklopu paketa moguće je obaviti po PROMO cijeni od 80KM.

    Osim ovih pogodnosti, za sve ostale radiološke usluge do kraja mjeseca vrijedi popust od čak 30%.

    Otvaranjem novog Radiološkog centra, građanima će radiološke usluge biti dostupnije, a vrijeme čekanja na zakazivanje i dijagnostikovanje svedeno na minimum, što u konačnici pruža veće šanse za blagovremeno liječenje i dobrobit pacijenta.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje