Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zvanično je: Biznis magazin ‘Forbes’ stiže u BiH, evo kada počinju sa radom…

Preuzmite sliku

United Media sa ponosom najavljuje pokretanje pet licenciranih digitalnih izdanja renomiranog svjetskog biznis magazina FORBES od 14. novembra. Novi sajtovi će biti pokrenuti u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sloveniji.

FORBES, kao globalni autoritet u oblasti poslovnih i ekonomskih informacija, ima duboko ukorjenjenu tradiciju u informisanju poslovnih lidera širom svijeta.

Nove platforme će biti izvor relevantnih informacija, ali i inspiracije za one koji donose odluke i oblikuju ekonomsku stvarnost u Adriatik regionu.

Čitaoci će imati pristup originalnim FORBES sadržajima na svom jeziku ali i ekskluzivne priče o ljudima iz ovog regiona koji iniciraju promjene, transformišu poslovanje i ostvaruju značajan uticaj u društvu.

Portale će voditi iskusni urednici i novinari koji će se pobrinuti da lokalni sadržaj bude jedinstven i prilagođen potrebama publike. FORBES će biti ključni akter u promociji regionalnih dostignuća, istraživanju inovacija i davanju glasa liderima i poduzetnicima koji oblikuju budućnost ovih tržišta.

Sa prisustvom u više od 70 zemalja, FORBES je sinonim za vrhunsko ekonomsko novinarstvo i izuzetno razumijevanje globalnog poslovnog okruženja.

Pokretanje digitalnih izdanja u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori predstavlja važan korak u približavanju prestižnog, svjetskog izvora informacija lokalnom poslovnom kontekstu.

Duže od jednog vijeka, FORBES je brend koji inspiriše, edukuje i podstiče na akciju. Pruža dubinske uvide u svijet biznisa, ekonomije, investicija i inovacija. Istražuje uspješne poduzetnike, analizira globalne i lokalne trendove, i kreira priče koje motivišu i oblikuju lidere širom svijeta.

Lansiranjem pet licenciranih FORBES izdanja u Adriatik regionu otvaramo vrata za nove prilike i uvjereni smo da će nove platforme unaprijediti način na koji se prate poslovne vijesti.

Kroz partnerstvo sa FORBES-om, kompanija United Media koja posluje u okviru United Grupe, učvršćuje poziciju medijskog lidera u jugoistočnoj Europi. Kompanija u svom portfoliju ima više od 120 medija: 60 televizija, 40 portala kao i radio stanice i štampana izdanja.

Posluje u osam zemalja i zapošljava 4.200 ljudi. (N1 BiH)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,