Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vlada Japana najavila osam miliona KM pomoći za migracije u BiH

Preuzmite sliku

Vlada Japana najavila je pomoć od osam miliona KM za upravljanje migracijama, prvenstveno za nabavku opreme za nadležne policijske agencije, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić danas je u Sarajevu održao odvojene sastanke sa ambasadorima Češke Ivanom Hlavsovom i Japana Makotom Itom. Tokom susreta sa ambasadorom Japana razgovarano je o realizovanim zajedničkim projektima, te nastavku saradnje u oblasti bezbjednosti.

Posebno je istaknuta velika podrška Ambasade Japana kadrovskom jačanju i opremanju službi zaštite i spasavanja, te naglašeno da u ovoj oblasti postoji potreba za dodatno unapređenje odnosa.

Cikotić i Hlavsova ocijenili su kao veoma dobru dosadašnju saradnju institucija BiH i Češke, posebno u oblasti jačanja migracione i azilantske politike u BiH, deminiranja, te borbe protiv kriminala, trgovine drogom i organizovanog kriminala.

Izražena je obostrana spremnost za nastavak saradnje, razmjene informacija, te podrške u jačanju kapaciteta, posebno kada je riječ o efikasnijem odgovoru na migrantsku krizu. (nezavisne.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,