Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Višemilionske investicije: Firma iz Živinica otvara novu fabriku i tržni centar

Preuzmite sliku

Lider u oblasti proizvodnje limenih krovova i fasada u BiH kompanija Disk d.o.o. Živinice koja je ujedno među liderima i u regionu po prodaji lima u rolni, nastavlja nizati poslovne uspjehe, te planira završetak dvije kapitalne investicije do kraja 2023. godine.

Radi se o višemilionskim projektima izgradnje modernog tržnog centra i nove fabrike za proizvodnju termoizolacionih (sendvič) panela, koje će imati izuzetan značaj za razvoj ovog kraja i šire.

Već u augustu očekuju početak proizvodnje termoizolacionih panela, a do kraja tekuće godine predviđeno je i svečano otvaranje modernog tržnog centra.

„Zadovoljstvo nam je što možemo unijeti vedrine u ovom teškom periodu za bh. privredu i u augustu pustiti u rad fabriku za proizvodnju termoizolacionih panela, veličine cca. 10.000 metara kvadratnih, a do kraja tekuće godine otvoriti i moderni tržni centar, veličine cca. 6.600 metar kvadratnih, gdje će biti kako kažu: „ Sve na jednom mjestu“, i samim time ćemo dodatno uljepšati i doprinijeti izgradnji grada Živinice“, kazao je za Poslovne novine Mirza Selimović, direktor marketinga.

On je kazao kako smatra da su ove dvije višemilionske investicije od velikog značaja za Živinice, Tuzlanski kanton, kao i za Bosnu i Hercegovinu, jer će omogućiti napredak privrede na svim nivoima, otvaranje novih radnih mjesta i približavanje evropskim standardima.

Povećanje plata i nova zapošljavanja

“Ova dva projekta, na koja smo izuzetno ponosni, predstavljat će značajnu prekretnicu u odnosu na dosadašnje poslovanje naše kompanije i pružit će nam niz mogućnosti za stvaranje boljih uslova rada, povećanje zapošljavanja i povećanje ličnih dohodaka. Cilj nam je da termoizolacione panele plasiramo na ino-tržište i samim tim izgradimo bolju komunikaciju i saradnju sa evropskim zemljama. Također, otvaranje modernog tržnog centra od cca. 6.600 metara kvadratnih, sa bogatim sadržajem, bit će prava atrakcija na ovim područjima“, kazao je Selimović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje