Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli otvoren ured Grupacije poslodavaca TK pri Udruženju poslodavaca FBiH

Preuzmite sliku

Danas je u Tuzli otvotvoren Ured Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona pri Udruženju poslodpodavaca u FBiH.

Ured su presijecanjem vrpce otvorili Jakub Suljkanović, premijer Tuzlanskog kantona, Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH i Ramiz Karić, predsjednik Grupacije poslodavaca TK pri UPFBiH.

Otvaranje Ureda Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona pri Udruženju poslodavaca FBIH korak naprijed u opredjeljenje poslodavaca da organizirano i sistemski djeluju i u saradnji sa institucijama vlasti na nivou kantona i gradova u Tuzlanskom kantonu , sindikatima i drugim partnerima aktivno rade na rasterećenju privrede i poboljšanju poslovnog ambijenta.

„Vlada Tuzlanskog kantona ima dobru saradnju sa poslodavcima i želimo tu saradnju i dalje razvijati. Želimo je podignuti na jedan viši nivo, naročito zbog činjenice da je u proteklih godinu dana privreda i privrednici nekako pala u drugi plan, zbog izbornih i postizbornih tema koje su dominirale. Kao Vlada TK ćemoćemo u najskorije vrijeme razmatrati zakon o poduzetničkim zonama koje će doprinijeti stvaranju boljeg ambijenta za kompletnu privredu“, istaknuo je premijer Suljkanović u obraćanju prisutnima.

Mladen Pandurević, direktor Udruženja poslodavaca Federacije BiH naglasio je opredjeljenje UPFBiH da konkretnim aktivnostima, u saradnji sa socijalnim partnerima predano radi na kreiranju kvalitetnijeg poslovnog okruženja.
„Ured kojeg danas otvaramo u Tuzli ide u pravcu realizacije našeg cilja da u svim kantonima u FBiH imamo urede grupacija Udruženja poslodavaca FBiH.

UPFBiH ima jasno definirane ciljeve u pravcu rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta. Otvaranjem ovog Ureda Grupacija poslodavaca TK pri Udruženju poslodavaca FBiH svoje aktivnosti unaprijediti i ujedno biti mjesto na kojemu će poslodavci moći dobiti informacije, biti educirani, ali i potražiti načine i modele za rješavanja problema sa kojima se susreću u poslovanju “, kazao je Pandurević.

Ured Grupacije poslodavaca TK pri Udruženju poslodavaca FBiH nalazi se u Ulici ZAVNOBiH-a 13, Hotel „Tuzla“ u Tuzli.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje