Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Turska ispred svojih konkurenata: Odličan izbor hotela za ljetovanje u Antaliji!

Preuzmite sliku

U Turskoj se priprema početak turističke sezone već se provode stroge mjere sigurnosti i higijene, koje je vlada uvela početkom prošle godine.

Turska je objavila kako će radnici u turističkoj industriji imati prednost u procesu vakcinacije protiv Covida-19 u pokušaju da ohrabri razvoj koji bi, kažu predstavnici sektora, omogućio ovoj zemlji da ostane korak ispred svojih konkurenata.

Ministarstvo kulture i turizma počelo je primati online prijave nakon odluke da radnicima u objektima sa certifikatima o sigurnom turizmu, radnicima agencija, turističkim vodičima i vozačima omogući prednost u procesu vakcinacije.

Turska već provodi stroge mjere sigurnosti i higijene, koje je vlada uvela početkom prošle godine.

„Ranije smo imali prednost zbog uvođenja certifikata o sigurnom turizmu. Sada ćemo biti korak ispred naših konkurenata zahvaljujući vakcinaciji zaposlenih u turizmu. Vakcinacija turističkog osoblja donijet će Turskoj prednost u odnosu na konkurenciju u sektoru turizma”, rekao je Ülkay Atmaca, šef Udruženja profesionalnih hotelijera (POYD).

“Turska je djelovala mnogo brže od rivala u pogledu uvođenja mjera za suzbijanje COVID-19 i osiguranja zdravstveno sigurnog turizma, što je razlog sve većeg interesovanja za ljetovanje u Turskoj i iz Bosne i Hercegovine. I prošle godine odlično su odgovorili na izazove koje je pred njih postavila pandemija koronavirusa, brzo su reagovali, jako su disciplinovani i svi naši putnici su bili izuzetno zadovoljni pristupom domaćina i svim poduzetim epidemioliškim mjerema. Svoju ozbiljnost da opravdaju epitet najpoželjnije turističke destinacije nastavili su do danas, uz niz mjera spremni su da turistima pruže idealan odmor.” za Tuzlanski.ba navode iz agencije Golden Tours koja i ove godine realizira aranžmane za antalijsku regiju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla.

  • Na web stranici Golden Tours-a mogu se pronaći cjenovnici za Antaliju, Alanyu, Belek, Kemer, Laru, Side-a građani se mogu i svakodnevno informisati o specijalnim ponudama i popustima, te izvršiti rezervaciju aranžmana.

    Aktuelne ponude možete pogledati OVDJE

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje