Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Test: Da li ste rođeni prodavač?

Preuzmite sliku

Morate biti posebna osoba i znati kako da zaključite neki ugovor, piše The Guardian. Uradite ovaj jednostavni test da saznate da li Vi posjedujete ono što je potrebno pri prodaji. Imate li karakteristike uspješnog prodavača?

Da saznate, odgovorite na ova 4 pitanja ispod koja su označena bodovima od 1-uopće se ne slažem do 7-potpuno se slažem. Onda saberite vaše bodove.

Ja sam glavna osoba na zabavi
Mnogo pričam
Ja ne ostajem po strani
Pričam sa mnogo različitih osoba na zabavama

Ako  ste osvojili 23 ili više onda ste vi ekstrovertna osoba. Ako ste osvojili 14 ili manje sigurno ste introvertna osoba. Ako ste osvojili između 15 i 22 onda ste vi ambivert, odnosno osoba između, koja ima odlike i ekstroverta i introverta.

Sada postavljamo naše pitanje: Da li vi posjedujete karakteristike prodavača? Sigurno ste mislili da otvorene osobe, odnosno ekstroverti predstavljaju najbolje prodavače, ali ste se prevarili.

Naime, istraživanje pozivnih centara Sjedinjenih Američkih Država iz 2013. godine otkrilo je da oni koji imaju odlike i ekstroverta i introverta ustvari zarađuju najviše novca., nevjerovatnih 155 dolara (135 eura) po satu, što je suprotno ekstrovertima i introvertima gdje ekstroverti zarađuju 125 dolara (109 eura) a introverti 120 dolara (105 eura) po satu.

Ambiverti posjeduju najbolje od ova dva svijeta. Kao i ekstroverti, ambiverti su dominantni i entuzijastični, ali su mnogo manje uzbuđeni i nikad previše samopouzdani, što može da odbije kupce. (Akta.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,