Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Telemach BiH i KKR donirat će 100.000 KM ugroženim područjima

Preuzmite sliku

Kompanija Telemach Bosna i Hercegovina i KKR, investicioni fond u čijem sastavu posluje kompanija, donirat će 100.000 KM za pomoć područjima zahvaćenim poplavama u Bosni i Hercegovini.

U dogovoru sa nadležnim službama, novac će biti usmjeren najugroženijim područjima kojima ovakva pomoć bude najurgentnija. Istovremeno, investicioni fond KKR sa kompanijom SBB koja posluje u Srbiji, uputit će novčanu pomoć poplavljenim područjima u Srbiji.

Inače, jučer je u Varšavi održan godišnji sastanka Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj, gdje je Ludo Bammens, izvršni direktor iz Kohlberg Kravis Roberts (KKR) United grupe na poziv Europske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD), održao prezentaciju na panel diskusiji o Ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu tokom EBRD godišnjeg sastanka.

Investicijskoj panel diskusiji su prisustvovali ulagači i zvaničnici iz cijelog svijeta. United Grupa je naglasila da regulatorno okruženje igra najvažniju ulogu u sticanju povjerenja investitora, posebno u sektorima kao što su komunikacije, koji zahtijevaju dugoročna značajna kapitalna ulaganja u lokalnu infrastrukturu.

Privatni ulagači moraju vjerovati da ih se tretira na pošten, transparentan i nediskriminatorski način u odnosu na javne lokalne kompanije. Bez tog povjerenja, ulagači neće uložiti svoj kapital i građani neće imati pristupa visokokvalitetnim proizvodima i uslugama u oblastima medija, telekomunikacija i pristupa širokopojasnoj mreži po konkurentnim cijenama koje zaslužuju – kazao je predstavnik UG.

Ulaganje u United Grupu koja je napravila KKR, vodeća globalna investicijska firma, u partnerstvu sa EBRD, je najveće ulaganje privatnog kapitala ikada na Balkanu i pomno ga prati međunarodna investicijska zajednica kao probni slučaj za klimu ulaganja u regiji, prenosi Patria.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje