Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Studiraj na novom licenciranom studijskom programu fakulteta eMPIRICOM

Preuzmite sliku

Tuzla je postala bogatijia za još jednu visokoškolsku ustanovu. Naime, Odjeljenje Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Tuzli, sa sjedištem u Brčkom, koje u Tuzli uspješno djeluje od 2015. godine, preraslo je u fakultet koji je dobio sve neophodne licence od Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona za početak samostalnog rada.

Dobijanje licenci (i početne akreditacije) je ozvaničeno i promjenom samog imena ove visokoškolske ustanove, pa sada možemo reći da u Tuzli, eMPIRICA postaje eMPIRICOM.

Naravno dobre vrline koje krase ovu ustanovu su u proteklom periodu još unaprijeđene, tako da i nema neke velike razlike u studiranju na eMPIRICOM-u ili srodnim fakultetima u zemljama EU.

Na novom fakultetu pod punim nazivom Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli kreiran je savremen i inovativan studijski program u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, usmjeren ka sticanju praktičnog i primjenjivog znanja koje privreda i industrija danas traže i koji će vam omogućiti visoku prepoznatljivost i zapošljivost unutar struke. I do sada je više od 90% studenata eMPIRICA-e dobijalo posao unutar tri mjeseca po sticanju diplome.

 • U okviru LICENCIRANOG studijskog programa Računarstvo i informatika imate mogućnost da se specijalizujete u određenoj oblasti izborom jednog od četiri smjera:

  – Softversko inženjerstvo,

  – Inženjerska informatika,

  – Multimedijsko računarstvo,

  – Poslovna informatika.

  Trajanje studija je 6 semestara (3 godine) za obim studija 180 ECTS kredita, odnosno 8 semestara (4 godine) za obim studija 240 ECTS kredita, pri čemu studenti mogu birati između redovnog i studija na daljinu.

 • Nakon završetka studija stičete diplomu o završenom prvom ciklusu studija za akademsku titulu i stručno zvanje:

  BACHELOR-INŽENJER RAČUNARSTVA I INFORMATIKE (sa naznakom smjera i broja ECTS).

  Trenutno je u toku upis na prvu godinu studija, a omogućen je i upis radi nastavka studija i prelazak sa drugih visokoškolskih ustanova na više godine studija.

  Više informacija o samom načinu upisa, potrebnoj dokumentaciji ali i samom fakultetu eMPIRICOM možete pronaći na www.empirica.ba, ili se informisati putem e-maila empirica@empirica.ba, te telefonom na 035 312 350. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje