Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Širenje lanca: KFC u srijedu stiže u još jedan bh. grad

Preuzmite sliku

Kentucky Fried Chicken (KFC) od srijede 15. juna počinje s radom u Mostaru.

Nakon što su otvorili dva restorana u Sarajevu na različitim lokacijama, jedan u augustu, a drugi u decembru prošle godine, red je došao i na Hercegovinu.

KFC jedan je od najvećih lanaca restorana brze hrane na svijetu, a u Mostaru će otvoriti svoj prvi objekt u sklopu shopping centra Plaza, na mjestu gdje je do početka ove godine bio McDonald’s.

Riječ je o drive-thru restoranu, s već poznatim principom – ukoliko dolazite automobilom, u predviđenoj traci naručujete hranu, prolazite do prozorčića za naplatu, a zatim do onog gdje preuzimate naručeno.

Dan prije, 14. juna, u KFC restoranu u Mostaru s početkom u 18:00 sati održat će se KFC friends&family event koji će okupiti prijatelje, porodice i saradnike čime će obilježiti početak službenog rada 15. juna.

KFC je drugi najveći lanac restorana u svijetu, a specijaliziran je za prženu piletinu, koja se sprema po jedinstvenoj recepturi i čuva pod strogim uslovima, javlja Hercegovina.in.

Širenje ovog lanca u našoj zemlji je bitan korak ka poboljšanju gastro ponude na bh. tržištu, ali je i od velikog značaja i za domaće tržište rada.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,