Kuhar u emisiji pržio ribu koja je zakonom zaštićena

Kuhar je objasnio da mu je prijatelj donio ribu nakon što ga je televizija u zadnji čas pozvala da se pojavi u emisiji Ugrožena vrsta ribe pripremljena je prošle sedmice tokom kuharskog programa na austrijskoj televiziji…

Širenje lanca: KFC u srijedu stiže u još jedan bh. grad

Kentucky Fried Chicken (KFC) od srijede 15. juna počinje s radom u Mostaru. Nakon što su otvorili dva restorana u Sarajevu na različitim lokacijama, jedan u augustu, a drugi u decembru prošle godine, red je…

Šest najgorih ulja za kuhanje na visokim temperaturama

Većina ljudi redovno koristi ulja pri pripremi raznih jela. Međutim, neki možda ne znaju da bi pri izboru ulja za određeno jelo trebalo voditi računa o načinu pripreme toga jela. Naime, neka su ulja štetnija…

Ovo su opasnosti kod ponovnog korištenja ulja za prženje

Za sigurnost, zdravlje i kvalitetu poželjno je koristiti novo ulje pri svakom prženju hrane. Međutim, ako često pržite velike količine hrane, to nije uvijek praktično s ekonomskog stajališta. Odabirom ulja s visokom tačkom izgaranja, pripremanjem…

Husein izumio jedistvenu pržionicu kestena, pravio je pet godina

– Ovo je izuzetno brza termička obrada i kesten zadržava sva ljekovita svojstva, sve minerale, kao i sirovi kesten. Kratko je u termičkoj obradi i najzdraviji je – istakao je Ičanović Bužimljanin Husein Ičanović osmislio…

Rizično: Šta se može desiti ako hranu dvaput pržite na istom ulju

Mnogo smo slušali da bismo trebali izbjegavati namirnice peći ili podgrijavati na istom ulju, odnosno na ulju koje smo već jednom koristili za termičku pripremu hrane. Prilikom ponovnog zagrijavanja ulja, oslobađaju se slobodni radikali koji…