Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Sedam bh. kompanija izlaže proizvode na sjamu hrane i pića u Dubaiju

Preuzmite sliku

Predstavnici sedam bosanskohercegovačkih kompanija učestvuju na Međunarodnom sajmu hrane i pića “Gulfood” koji se od 26. februara do 2. marta održava u Dubaiju.

Riječ je o kompanijama: AKOVA grupe, EIN Natural d.o.o. iz Sarajeva, ESOF d.o.o. iz Donjeg Vakufa, Halilović d.o.o. iz Ilijaša, mljekare Kupres Milch d.o.o. iz Kupresa, Madi d.o.o. iz Tešnja i mljekare Orman d.o.o. iz Livna.

Posjetu sajmu je organizovala Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u partnerstvu s USAID/Sweden FARMA II Projektom, radi podrške bh. kompanijama da bi ostvarili direktne kontakte s potencijalnim kupcima i upoznavanja o poslovnim mogućnostima koje im se pružaju na tržištu zemalja Perzijskog zaljeva.

Sajam “Gulfood” u Dubaiju se tradicionalno održava već 25 godina i predstavlja idealno mjesto za izvozno orijentirane proizvođače hrane i bezalkoholnih pića, opreme za hotelijerstvo, te pružaoce prehrambenih usluga koji žele da posluju na tržištu Srednjeg istoka i južne Azije.

Smatra se jednim od najvećih sajmova prehrane i pića u svijetu koji posjeti oko 100.000 posjetilaca iz 172 zemlje svijeta. U okviru sajma “Gulfood” održava se i sajam halal proizvoda na kojem bh. proizvođači, koji su svoje proizvode certificarali u skladu s tim standardom, mogu ponuditi svoje proizvode potencijalnim partnerima. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,