Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ryanair najavio povećanje cijena avio karata ovog ljeta

Preuzmite sliku

Cijene avio karata će ovoga ljeta porasti zbog velike potražnje za ljetovanjem u Evropi, saopšteno je iz Ryanaira. Šef avio kompanije Michael O’Leary rekao je za BBC kako očekuje da će cijene letova porasti za nekoliko posto.

O’Leary kaže da niže cijene avionskih karata trenutno potiču porast broja putnika i tako pomažu oporavku Ryanaira od pandemijske krize. Nada se da će firma imati profitabilnost u svojoj tekućoj finansijskoj godini.

Šef kompanije kaže da očekuje da će cijene biti niže do juna, ali sudeći po rezervacijama, one će tokom cijelog ljeta biti više.

“Čini nam se da će u tom vrhuncu ljetnog razdoblja biti više cijena jer je velika potražnja za evropskim plažama i ta će se poskupljenja nastaviti”, rekao je O’Leary za BBC te dodao da misli da će cijene sljedeće zime biti niske.

“Prerano je reći, ali očito će doći do ekonomskog  pada, postoji strah od recesije. I u recesiji je Ryanair najjeftiniji pružalac usluga u Evropi i Velikoj Britaniji, ali će naša kompanija proći bolje jer možemo i dalje cijene održati niskima”, rekao je O’Leary.

Avioprevoznik navodi da rezervacije sada izgledaju kao prije vremena pandemije covida. Iz Ryanaira su izvijestili da se saobraćaj snažno oporavio te da su prevezli 97.1 milion putnika, dok su prošle godine prevezli tek 27.5 miliona ljudi. (bankar.me)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,