Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Razvoj općine Doboj-Jug: U fokusu drvna industrija, firme izvoze za Austriju i Njemačku

Preuzmite sliku

Općina Doboj-Jug, jedna od manjih općina u BiH nastala nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma od dijela prijeratne općine Doboj, posljednjih godina bilježi razvoj za koji, prije svega, mogu zahvaliti blizini granice sa Hrvatskom.

Općina Doboj-Jug, jedna od manjih općina u Bosni i Hercegovini nastala nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma od dijela prijeratne općine Doboj, posljednjih godina bilježi razvoj za koji, prije svega, mogu zahvaliti blizini granice sa Hrvatskom, odnosno položaju. Nalazi se uz magistralne ceste M-17 i M-4, a sastoji se od dvije mjesne zajednice Matuzići i Mravići.

Načelnik Općine Doboj-Jug Mirnes Tukić  govori o projektima koji su realizovani, ali i planovima za daljnji razvoj ove općine.

“Općina Doboj-Jug od osnivanja ide uzlaznom putanjom. Na području općine žive oko 4.500 stanovnika. Na Birou za zapošljavanje trenutno je oko 1.000 osoba. Mi smo ovdje na raskršću puteva. Imamo izuzetan geografski položaj. Nalazimo se u blizini granice sa Hrvatskom, dakle, čvorište smo puteva i sve to utiče na razvoj koji ide uzlaznom putanjom”, kazao je općinski načelnik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,