Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rambo H. iz Visokog kupio svu Nutellu bez porijekla koju je prodavala UIO

Preuzmite sliku

Rambo Huseinović iz Visokog kupio je svu Nutellu koja se juče prodavala u Upravi za indirektno oporezivanje BiH u Banjaluci.

Dao je najbolju ponudu za više od dve hiljade tegli namaza koji je Uprava ponudila na direktnu prodaju, jer im u avgustu ističe rok.

“Prihvata se ta ponuda?”, “Prihvata kako da ne!”, “Hvala vam na učešću i vidimo se ako Bog da naredni, sad ćemo se mi dogovoriti oko rešenja, dobićete fakturu, oko primopredaje, uplate, to ćemo se sve dogovoriti.”

Rambo je predstavnik marketa “Stop šop” i njegova ponuda za popularni namaz bila je 9.175 maraka. Praktično, po tegli oko četiri i po marke, što je odlična cijena jer se inače prodaju za osam do deset maraka, prenosi portal Srpskainfo.

Na pitanje da li je pravio poređenje da istu količinu Nutelle kupuje po redovnoj cijeni, koliko bi ga koštalo, odgovorio je:

“Koštalo bi znatno više, naravno. Koštalo bi najmanje 14.000, 15.000 KM, mada je ovo krajnji rok upotrebe do osmog mjeseca, tako da se mora dati po nekoj nižoj cijeni”, rekao je Rambo Huseinović, predstavnik firme “Stop šop” iz Visokog.

Oko 2.000 teglica čokoladnog namaza sa dobilo je novog vlasnika.

U skladište UIO u Zalužanima “Nutella” je dospjela kao carinska zaplijena carinika jer pošiljka nije imala dokumentaciju o porijeklu, tačnije, gdje je kupljena i kako je plaćena.

“Možemo prodavati robu gdje su postupci pred nadležnim sudovima okončani i gdje se u tim odlukama sudova kaže da mi tu robu izložimo prodaji”, objašnjava Ratko Kovačević, portparol UIO BIH.

Nutellu čije se prijeklo i način nabavke ne zna, neko će očito “namazati”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,