Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Promovirana nova generacija inženjera fakulteta eMPIRICOM u Tuzli

Preuzmite sliku

U petak, 15.07.2022. godine održana je svečana promocija diplomanata fakulteta „Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM“ u Tuzli. Ovim svečanim činom ispratili smo 23 diplomirana Bachelora-inženjera računarstva i informatike. Njih 22 već radi u struci.  

  • Višestruki su razlozi za tako visoku stopu zapošljivosti naših studenata, od toga da fakultet eMPIRICOM školuje najtraženije kadrove na tržištu rada – samo u BiH nedostaje 6000 IT stručnjaka, do činjenice da su znanja i kompetencije koje studenti ponesu sa našeg fakulteta visoko cijenjeni u svim organizacijama u kojima rade, od privatnih IT kompanija do javnog sektora i javne uprave. Naši studenti su prepoznatljivo kvalitetni zaposlenici u IT kompanijama i drugim organizacijama kao što su Salt Square d.o.o. Tuzla, Virgine Pulse, Ministry of Programming, Klika, Infobip, ECHO Technology, Elektroprivreda BiH, BH Telecom, UNDP, Vlada Brčko distrikta, Komunalno preduzeće Brčko, Bimal Brčko, Intermino Group Beograd, a neki su zaposlenje pronašli u zemljama EU – Njemačka, Holandija, Hrvatska.

  • U svečanoj i prijatnoj atmosferi tokom promocije, diplomantima i njihovim gostima se obratio direktor fakulteta eMPIRICOM mr.sci. Muhdin Mujačić. U svom govoru je istakao:

    “Dragi bachelori vi ste ono što ova zemlja treba, intelektualni, kulturni i moralni kapital. Ovo je poseban dan za vas, ovo je naravno poseban dan i za naš fakultet. Vi ste dokaz da smo nešto kvalitetno i vrijedno napravili. Obrazovali smo vas u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a svjedoci smo da bez uspješnog ICT sektora niti jedan drugi dio privrede i društva ne može biti konkurentan i dovoljno efikasan. Zbog toga mislim da pronalaženje dobrog i kvalitetnog posla za vas neće biti problem, što je većina od vas već i pokazala.”, te dodao: „Radovali smo se i ponosili vašim uspjesima, zato vas molim da na ovaj trenutak ne gledate kao na kraj, nego na novi početak. Na vama je da izgradite društvo okrenuto budućnosti i prosperitetu. Čestitam Vam, želim Vam uspjeh u radu i svako dobro u životu.”

  • Za sve buduće Bachelore-inženjere računarstva i informatike, koji se žele specijalizirati u oblastima:

    Softversko inženjerstvo, Multimedijsko računarstvo, Inženjerska informatika i Poslovna informatika, napominjemo da ove godine upisujemo osmu generaciju studenata od kada djelujemo u Tuzli, te da Konkurs za upis mogu pogledati OVDJE.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,