Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Proizvodi Bis Handysept i Arf Dezi-Clean dobili atest o djelotvornosti protiv korona virusa

Preuzmite sliku

Saponia se, od pojave koronavirusa, potvrdila kao proizvođač koja je među prvima, pokrenula proizvodnju dezinficijensa i omogućila  ustanovama i građanima neophodna sredstva za zaštitu zdravlja.

Ovih dana proizvodi iz linije BIS HANDYSEPT i ARF DEZI-CLEAN dobili su još jednu potvrdu o kvaliteti – atest o djelotvornosti protiv koronavirusa. Taj, izuzetno bitan certifikat, rezultat je rada Saponijinog razvojnog tima gdje smo ponovo dokazali da se u Saponiji razvijaju proizvodi najviših standarda kvalitete i učinkovitosti.

Nakon provedenih testiranja u laboratorijima “J. S. Hamilton”, trećeg po veličini evropskog laboratorija za ispitivanje hrane, hrane za životinje, voda, kozmetike, mikrobiološke čistoće objekata i uzorkovanje voda, Saponijini dezinficijensi za široku potrošnju (BIS Handysept – za dezinfekciju ruku i Arf Dezi Clean speed i universal – za dezinfekciju i čišćenje vodoperivih površina) i cijela skupina proizvoda BIS (za dezinfekciju ruku zdravstvenog osoblja, djelatnika u prehrambenoj industriji i sve one koji manipuliraju hranom…) dobili su atest virucidnosti protiv koronavirusa.

  • “Do sada su ovi naši proizvodi imali dokazanu antimikrobnu djelotvornost, u 99,999 posto, što je također važno u prevenciji širenja koronavirusa, ali s ovim rezultatima ispitivanja s punim pravom i odgovornošću možemo komunicirati da proizvodi imaju i antivirusno djelovanje, što je u ovom trenutku najvažnije za kupce i potrošače” – ističe Dajana Mrčela, predsjednica Uprave Saponije.

    Kada je riječ o potrošačima dezinficijensa,  u Saponiji naglašavaju da su ovi proizvodi, zbog svog antivirusnog djelovanja, posebno važni za škole,vrtiće, bolnice, domove za starije, ugostiteljske objekte, dakle sve one ustanove koje brigu o zdravlju moraju držati na najvišem nivou.

    Saponia je za liniju HANDYSEPT i DEZI-CLEAN pokrenula promotivnu kampanju s naglaskom da trebamo zaštititi naše najvažnije osjetilo – dodir. S atestom o virucidnosti još smo više sigurni da ćemo jesen, koju svi sa strepnjom iščekujemo, dodir učiniti još  sigurnijim. Naravno, uz pridržavanje svih ostalih potrebnih mjera zaštite zdravlja. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje