Subota, 1. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prijavite se: Zimski kamp mladih informatičara

Preuzmite sliku

Od 25. do 29. januara, te od 1. do 5. februara, u dvije odvojene smjene održava “IV BHOI C++ zimski kamp mladih informatičara”. Domaćini kampa su Fondacija “Izvor nade” (Butmirska cesta 18d, 71210, Ilidža) i Internacionalni univerzitet u Sarajevu – IUS (Hrasnička cesta 15, 71210, Ilidža).

Organizator kampa je Udruženje “Bosanskohercegovačka olimpijada iz informatike – BHOI”, jedan od najstarijih promotora informatičke pismenosti među učenicima osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini. “BHOI”, pored redovnih kampova, svake godine organizira državna takmičenja za učenike osnovnih i srednjih škola, prateća online takmičenja, radionice, pripreme, ali i odlaske na najelitnija međunarodna takmičenja, na kojima predstavnici Bosne i Hercegovine vrlo često ostvaruju veoma značajne rezultate. Posljednji takav značajan rezultat bio je djelo Admira Zatege, koji je na Juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz informatike, u septembru prošle godine, osvojio bronzanu medalju i to kao najmlađi učesnik.

  • informatika-prijave2
  • Pravo na učešće u kampu imaju učenici svih srednjih škola na području Bosne i Hercegovine, bilo da je riječ o apsolutnim početnicima, ili o učenicima s višegodišnjim programerskim iskustvom. Kamp je idealna prilika za usvajanje početnih i naprednih znanja iz različitih oblasti takmičarskog programiranja u programskom jeziku “C++”, te upoznavanje novih prijatelja iz cijele Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući domaćinima i sponzorima, kotizacija za učešće je u velikoj mjeri subvencirana. Svi učesnici će dobiti certifikate o završenom kampu, a oni koji se na takmičenju posljednjeg dana pokažu kao najbolji i vrijedne nagrade. Posljednji rok za prijave je subota, 23. januar do 17:00h.

    Više informacija o samom kampu, nastavi, rasporedu i nagradama moguće je pronaći na oficijelnoj web stranici kampa: www.kamp.bhoi.net.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje