Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prestala proizvodnja piva corona

Preuzmite sliku

Proizvođač piva corona, meksička grupa Modeolo, objavila je jučer da obustavlja proizvodnju pomenutog zlatnog pića i ostalih svojih marki koji se izvoze na 180 tržišta širom svijeta.

Prema internetskim stranicama Yahoo-a, proizvođač, koji pripada najvećoj pivovari na svijetu (AB InBev), nije ovu odluku donio sam, već je njihovu aktivnost meksička vlada proglasila beznačajnom u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Meksički parlament je ove sedmice preduzeo vanredne akcije tokom pandemije, naredio zaustavljanje aktivnosti koje nisu bitne u borbi protiv virusa Covid-19 nakon što je stopa zaraze u zemlji premašila 1.000. Jučer se taj broj popeo na 1510, a virus je kriv za smrt 50 ljudi.

Grupa Modelo izjavila je u saopćenju za javnost da će proizvodnja prestati u nedjelju, a inače su svakako postepeno smanjivali broj napunjenih boca čemu je krivac i ime njihovog piva koje se podudara sa nazivom novog virusa.

– Vlada bi morala odobriti pivo kao agroindustrijski proizvod, dopuštajući barem za 75 posto naših zaposlenika da rade od kuće i neometano distribuiraju naše proizvode, navela je grupacija koja ima sjedište u Mexico Cityju. Kompanija ima 11 proizvodnih pogona u Meksiku. (Indikator.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,