Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljamo vam ‘Jumbo senzornu sobu’: Višestruka oaza nade i iscjeljenja

Preuzmite sliku

U nastojanju da značajno poboljša kvalitet života hrabre djece i mladih ljudi koji su izašli kao pobjednici u borbi protiv raka, JUMBO je udružio snage sa Udruženjem „PIPOL“ u cilju otvaranja jedinstvenog objekta „JUMBO Senzorne sobe“.

Smještena u Tuzli, „JUMBO senzorna soba“ je pažljivo osmišljena kao multifunkcionalni prostor. Njena glavna svrha je da bude ključna podrška u senzornoj integraciji, rehabilitaciji, resocijalizaciji i govorno-jezičnoj komunikaciji. Prostor sadrži najsavremenije tehnološke uređaje koji pomažu u razvoju, korekciji i poboljšanju govornih, jezičnih i komunikacijskih vještina.

Sobu su zvanično otvorili direktor Kid Zone BIH, gospodin Dino Šuta, korisnica Udruženja Belma Puzić i predsjednica Udruženja Amra Saračević, u okviru centralnog događaja akcije „Zlatni septembar“.

„JUMBO u Bosni i Hercegovini je uglavnom prepoznat kao brend za djecu i ponosni smo na činjenicu da su mališani naši najvjerniji posjetioci. Upravo iz tog razloga na sve načine pokušavamo da vratimo barem mali dio te pažnje i ljubavi najmlađima, kako unutar lokalne zajednice u kojoj djelujemo, tako i šire.

Danas je za nas emotivan dan i jako smo sretni što smo zajedno sa ovim divnim ljudima iz udruženja Pipol uspjeli da realizujemo projekat „Senzorne sobe“, kako bismo pomogli našim malim herojima i olakšali im put ka oporavku.“ , rekao je Šuta.

Kreiranje „JUMBO senzorne sobe“ služi kao dokaz JUMBO-ove posvećenosti svojoj zajednici, kombinujući stalnu inicijativu kompanije za učešće u projektima korporativne odgovornosti sa proslavom pete uspješne godine poslovanja u Bosni i Hercegovini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,