Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posao oko privatizacije DITE ‘KAP Tuzla’ obavila u skladu sa zakonom

Preuzmite sliku

Postupak se odvijao od juna mjeseca prošle godine. Vlada Federacije BiH, kao drugostepeni organ, proglasila je nezakonitim rješenje Agencije za reviziju privatizacije Federacije u slučaju privatizacije DITE Tuzla.

„Pri donošenju prvog rješenja o izvršenoj reviziji, u javnosti su se pojavili komentari da KAP Tuzla svoje obaveze nije izvršila na zakonit način, odnosno, da nije na zakonit način izdala uvjerenje o izvršenim obavezama po osnovu ugovora o privatizaciji DITE,“ pojašnjava Mirza Brkić, direktor KAP Tuzla.

Na prvo rješenje Kantonalna agencija za privatizaciju je uloćila žalbu.

„I odbijeni smo, jer nismo mogli biti stranka u postupku. (Zako ne dozvoljava.) Ujedno je poništeno rješenje Agencije za reviziju privatizacije F BiH, jer nije postupila u skladu sa zakonom o upravnom postupku, odnosno, rješenje nije sadržavalo sve elemente koje bi trebalo da sadrži,“ navodi direktor Brkić.

Kantonalna agencija za privatizaciju Tuzla pismeno je obavještena da je rješenje Agencije za reviziju privatizacije FBiH, prema kojem su načinjeni propusti u kontroli izvršenja privatizacijskih obaveza u Tvornici detrdženata DITA Tuzla, proglašeno nezakonitim. (RTV TK)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,