Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Porodica Novaka Đokovića širi biznis u Bosni i Hercegovini

Preuzmite sliku

Agencija “Legacy international” u vlasništvu Đorđa Đokovića, brata Novaka Đokovića, dobila je posao promocije Olimpijskog centra (OC) “Jahorina” vrijedan gotovo 85.000 maraka.

Kako je navedeno u Odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača, ponuda Đokovićeve agencije je ujedno bila i jedina koja je pristigla na tender.

Procijenjena vrijednost ponude bez PDV-a je bila 72.200 KM dok je Đoković ponudio da Olimpijski centar promoviše za 72.180 maraka, piše capital.

Prema trenutno dostupnim podacima, ovo je prvi tender na kojem je pobijedila firma Đorđa Đokovića.

Interesantno je da je uprava OCJahorina” u martu ove godine sa ocem Novaka Đokovića, Srđanom Đokovićem dogovorila da će porodica tenisera realizovati vrijedne investicije na Jahorini.

Saradnja koja bi trebala izroditi investicije očigledno je započela dodjelom ugovora agenciji u vlasništvu Novakovog brata. Važno je napomenuti i da su Đokovići redovni gosti na Jahorini.

Konkretno, Srđan i Đorđe Đoković su prije nešto više od godinu dana posjetili Jahorinu i sastali se sa upravom Olimpijskog centra.

Agencija “Legacy international” osnovana je u novembru prošle godine, te je ona bila zadužena za poslove oko organizacije teniskog ATP turnira “Srpska open”.

Istu firmu, najmlađi Đoković ima i u Beogradu. U banjalučku podružnicu registrovanu u Ulici Ive Andrića uplatio je kapital od 9.779,15 KM ili nešto preko pet hiljada eura.

Osnovna i pretežna djelatnost biće rad sportskih objekata, uz još 39 srodnih djelatnosti.

Đorđe Đoković najmlađi je od trojice braće Đokovića koji se nakon profesionalnog tenisa posvetio biznisu, a do sada je realizovao nekoliko sportskih projekata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje