Ponedjeljak, 16. Septembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ping: Nadam se da će Blok 7 TE Tuzla uskoro dobiti sve administrativne saglasnosti

Odnosi između BiH i Kine jačaju iz godine u godinu, ali bilo koji vid saradnje između dvije zemlje neće se odvijati uz bilo kakvo političko uvjetovanje ili miješanje u unutrašnje stvari BiH.

Istaknuto je to na današnjoj redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca “Krug 99” u Sarajevu o temi “Neka iskustva iz razvoja i prosperiteta Kine” na kojoj je uvodničar bio ambasador Narodne Republike Kine u BiH, Ji Ping.

Fokus ambasadorovog izlaganja bio je na tri teme i to o iskustvima i uspjesima kineske ekonomske izgradnje u proteklim godinama, zatim odnosi između Kine i svijeta, te o saradnji i bilateralnim odnosima Kine i BiH.

Podvukao je da se saradnja između dvije zemlje odvija bez bilo kakvog nametanja, a budući da je BiH nezavisna i samostalna država na njoj je da se opredijeli s kojom zemljom želi sarađivati.

– Što se tiče konkretnog primjera saradnje na projektu izgradnje Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli, bh. vlasti su postigli konsenzus o nastavku te saradnje s kineskim preduzećima – istaknuo je Ping.

Izrazio je nadu da će Blok 7 uskoro dobiti sve saglasnosti kako bi se završile sve administrativne procedure i krenulo u realizaciju. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,