Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovogodišnji Innovation challenge počinje u kompaniji Klas (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon Innovation challenge takmičenja u kompanijama Vispak i AS Jelah, kompanije AS grupacije nastavljaju rad sa mladim ljudima koji su spremni za stvarne poslovne izazove. Ako ste mladi, inovativni, volite timski rad i takmičarskog ste duha, ovog puta kompanija Klas d.d. Sarajevo za vas ima novi izazov.

Klas d.d. Sarajevo  u saradnji sa Munja Inkubatorom i najvećom info platformom za mlade u BiH – Hocu.ba ima za zadatak da okupi mlade inovatore od 18 do 25 godina koji mogu ponuditi rješenja za određene izazove iz različitih aspekata djelovanja.

„Velika nam je čast da 2019. godinu počinjemo sa ovim projektom koji je izvrsna prilika da uključimo mlade inovatore i ponudimo im da svojim idejama doprinesu kako ličnom, tako i razvoju naše kompanije. Stručni tim mentora biće na raspolaganju tokom cijelog procesa takmičenja uključujući period od odabira finalista pa do samog finalnog takmičenja. Pred inovatorima stoje dva stvarna poslovna izazova, a njihove ideje očekujemo s nestrpljenjem. Cilj ovog takmičenja je da određenim izazovima motivišemo mlade te da ih uključimo u aktivno djelovanje razvoja bh. privrede, shodno ekonomskom, marketinškom, tehnološkom ili nekom drugom segmentu zanimanja. Također, želimo povezati fakultete te promovisati prednost saradnje istih jer u samom procesu poslovnog angažmana, saradnja kolega iz različitih procesa je ključ uspješnog poslovanja.“ – ističe Boris Brković, direktor kompanije Klas.

Ukoliko imate od 18 do 25 godina, te želite praktično iskustvo koje će biti značajna referenca u vašim karijerama, volite izazove i proaktivni ste onda je ovo takmičenje pravi izbor za vas.

Vaš zadatak je da okupite tim od tri osobe, odaberete slučaj i ponudite koncept na izazove u smjeru inovativnog djelovanja. Prijave i slanje rješenja možete vrštiti do 15.3.2019. do 00:00 h.

Nakon toga slijedi finale 21. i 22.3. u kompaniji Klas u Sarajevu gdje će osam odabranih timova usmeno prezentovati svoje ideje.

Tri najbolja rješenja poslovnih slučajeva kompanija Klas d.d. Sarajevo nagrađuje novčanim nagradama u vrijednosti od:

1.mjesto – 1500 KM

2.mjesto – 1000 KM

3.mjesto – 500 KM

Sve informacije možete dobiti na challenge@klas.ba ili putem web stranice challenge.klas.ba.

(Marketing | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje