Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je 8 najplaćenijih poslova koji se rade od kuće

Preuzmite sliku

Fleksibilno radno vrijeme, rad od kuće, kreiranje vlastitog radnog vremena – poslovi koji nude takve uslove postali su sve traženiji u zadnje vrijeme.

Zbog tehnološkog razvoja i okretanja prema posvemašnjoj digitalizaciji, ovakav oblik rada postao je vrlo popularan osobito među mlađim generacijama, a nemali je broj onih koji uz takav način rada imaju i pozamašna primanja.

Svjetski poznata internetska stranica za ponudu poslova Glassdoor izdvojila je nekoliko najplaćenijih poslova koji možete raditi iz udobnosti vlastitog doma.

Ljekari – Godišnja plaća: od 119.000 do 303.000 dolara

Prema navodima CNBC-a, kako bi ljekari mogli obavljati posao freelancera ipak moraju imati nekoliko godina iskustva i treninga u realnom sektoru.

Senior softverski inženjer – Godišnja plaća: od 94.000 do 166.000 dolara

Zbog svog iskustva i u najvećoj mjeri poznavanja većeg broja programskih jezika, osoba s ovim statusom najidealnija je za samostalni rad.

Direktor odnosa s klijentima – Godišnja plaća: od 76.000 do 160.000 dolara

Direktor odnosa s klijentima pomaže u održavanju dugoročnih odnosa s klijentima i pronalaženju rješenja za sve njihove probleme, a zbog prirode svog posla on ne mora biti stalno zaposlen u nekoj agenciji ili kompaniji.

UX dizajner – Godišnja plaća: od 62.000 do 130.000 dolara

Prema Glassdooru, UX dizajneri zaduženi su za vizualni identitet proizvoda ili brenda. Iskusni radnik u ovom području nerijetko može ostvariti godišnje prihode od 130.000 dolara.

Voditelj projekta – Godišnja plaća: do 51.000 do 111.000 dolara

Zadužen je za koordiniranje projekta od samih početaka pa sve do njegova završetka. Isto kao i direktor odnosa s klijentima može biti vanjski saradnik kojeg će kompanija ili agencija zbog njegove ekspertize privremeno zaposliti.

Web developer – Godišnja plaća: od 50.000 do 117.000 dolara

Zbog poznavanja nekoliko različitih programskih jezika, stručnjak u ovom području u mogućnosti je samostalno napraviti cijelu internet stranicu.

Voditelj razvoja poslovanja – Godišnja plaća: od 49.000 do 118.000 dolara

Prema Glassdooru, menadžeri za poslovni razvoj odgovorni su za stvaranje prodajnih mogućnosti s postojećim i novim klijentima, kao i za stvaranje novih poslovnih strategija za kompaniju kako bi se povećala prodaja.

Account menadžer – Godišnja plaća: od 39.000 do 90.000 dolara

U većini slučajeva, account menadžer zadužen je za upravljanje i rješavanje problema klijenata, postizanje ugovorenih ciljeva kompanije i održavanje dobrih odnosa između klijenta i firme. (Novac.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,