Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi ugovor i nove rute sa Wizz Airom

Preuzmite sliku

Aerodrom Tuzla počet će pregovore sa low cost prevoznikom Wizz Air o novom četverogodišnjem sporazumu, što će osigurati avionske usluge u trećem po veličini gradu u BiH najmanje do 2023. godine. Postojeći četverogodišnji ugovor ističe u novembru iduće godine, prenosi Indikator.ba.

“Mi ćemo početi razgovore ove godine o stacioniranju trećeg aviona u Tuzli. Kao rezultat toga, vjerujem da ćemo imati neke nove rute već iduće godine, pored četiri koje su (sezonski) prekinute (Baden-Baden, Stockholm Skavsta, Billund i Vaxjo), a koje će se nastaviti”, rekao je generalni direktor Aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović.

Prethodno, Hamburg, Paris Beauvais i Milan su identifikovani kao potencijalne destinacije za letove iz Tuzle. Kao jedini operater iz Tuzle, Wizz Air je pomogao da započne razvoj avionskog prevoza putnika prije pet godina.

Tokom prva tri kvartala 2018, drugi najprometniji aerodrom u BiH imao je 464.240 putnika, što je za 14,9 posto više nego u istom periodu prošle godine. Samo u septembru Tuzlanski aerodrom je opslužio 56.060 putnika, što je više za 6,1 posto. Aerodrom procjenjuje da će do kraja godine registrovati 570.000 putnika. (Indikator.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje