Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi direktor “BH Telecoma” Amel Kovačević: Prvo ćemo preispitati prethodne odluke

Preuzmite sliku

Novi generalni direktor “BH Telecoma” Amel Kovačević preuzeo je funkciju nakon imenovanja nove uprave. U svom prvom obraćanju javnosti putem društvenih mreža, Kovačević je najavio naredne korake te iznio niz obećanja.

“BH Telecom” je dobio novi Nadzorni odbor i upravu. Kompetentni pojedinci s bogatim profesionalnim iskustvom imat će priliku da usmjeravaju korporaciju ka novim uspjesima. Počastvovan sam ukazanim povjerenjem Vlade FBiH da u narednom periodu predvodim upravu ove korporacije”, naveo je na početku obraćanja Kovačević.

Dugogodišnje menadžersko iskustvo i izgrađena reputacija

Kovačević navodi da u “BH Telecom” donosi svoje dugogodišnje iskustvo te izgrađenu poslovnu reputaciju i dodatne kvalitete.

“U “BH Telecom” donosim svoje dugogodišnje menadžersko iskustvo, izgrađenu poslovnu reputaciju, kreativnost zasnovanu na znanju sticanom širom svijeta, samopouzdanje lidera koji za sobom ima ozbiljne poslovne rezultate, te kapacitet strateškog promišljanja. Volim timski rad, ali ne bježim od odgovornosti donošenja odluka. Nastojim da motiviram saradnike, kako bismo zajedno stvorili energiju koja omogućava adekvatan odgovor svim izazovima i prijetnjama, te sam orijentiran ka rezultatima.

“BH Telecom” je korporacija s izuzetno bogatom tradicijom, značajnim postignućima i ogromnim utjecajem na kvalitet života građana i poslovni uspjeh privrednih subjekata iz Bosne i Hercegovine”, navodi Kovačević.

“Svima nama koji ćemo donositi odluke treba biti čast što imamo priliku da u narednom periodu “BH Telecomu” obezbijedimo održivo i uspješno dugoročno poslovanje. Naša je obaveza da svojim radom nastavimo proces razvoja ove firme i na taj način zaštitimo trud i rezultate rukovodilaca i stručnjaka koji su, gradeći ovu firmu, zapravo spajali naše ljude, naše poslove i, zašto ne reći, naše snove.

Posebna zahvala ide generaciji koja je tokom najtežih dana opsade Sarajeva odigrala ključnu ulogu u održavanju komunikacija naše domovine sa svijetom”, dodaje u postu na Facebooku.

“Vrijeme izazova”

Potom se osvrnuo na period u kojem preuzima vodstvo nad kompanijom.

“Kao i sve prethodne uprave, i ova koju ja predvodim preuzima kompaniju u vremenu izazova kako vanjskih, tako i unutarnjih.

U vanjske izazove spadaju, prije svega, negativni demografski trendovi, ubrzane i sveobuhvatne tehnološke promjene, prisustvo i stalni rast snažne i agilne konkurencije na tržištu, kao i očekivana liberalizacija regulatornog okvira za našu industriju.

Primarni unutarnji izazov se odnosi na neophodnost preispitivanja prethodnih poslovnih odluka. Tu, prije svega, mislim na samu strategiju poslovanja, zatim portfolio proizvoda i usluga, kompetencije i kapacitet ključnih kadrova, kao i opravdanost investicija. Osim navedenog, u unutarnje izazove ubrajam i redefiniranje i digitalizaciju poslovnih procesa, prilagođavanje organizacijske strukture potrebama poslovanja, intenziviranje izgradnje telekomunikacijske infrastrukture, kao i ostvarenje optimalne profitabilnosti. Svi ovi izazovi moraju biti promptno rješavani”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,