Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na 6. tuzlanskoj biciklijadi sudjelovali i članovi Rekreativnog biciklističkog kluba Lactalis BH

Preuzmite sliku

„U voljenom gradu, svi na biciklijadu“ bio je moto ovogodišnje, šeste po redu Tuzlanske biciklijade, na kojoj je sudjelovalo oko 3.000 učesnika.

Organizovana s ciljem promocije zdravog života i podizanja svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka, bila je rekreativnog, a ne takmičarskog karaktera. Tako su na njoj sudjelovali biciklisti svih generacija, pa čak i cijele porodice.

Osim iz Tuzle i okolnih gradova, svoje ljubimce dvotočkaše, stazom dugom 14 kilometera, provozali su biciklisti rekreativci iz cijele BiH, što je znak da ova manifestacija postaje sve popularnija. Na Tuzlansku biciklijadu, koju organizuje BK ”Tuzla”, rado su se odazvali i članovi Rekreativnog biciklističkog kluba Lactalis BH, kompanije koja već tradicionalno sponzoriše ovu manifestaciju. Od ukupno 32 člana, koliko klub broji, na Tuzlanskoj biciklijadi sudjelovalo je njih 9.

  • „Vrijednosti koje promovišemo u društvu, njegujemo i unutar naše kompanije. Zato smo ponosni što su naši uposlenici prepoznali važnost zdravog načina života i sami formirali Rekreativni biciklistički klub, s kojim smo ove nedjelje sudjelovali na Tuzlanskoj biciklijadi. Tako smo osim sponzorske podrške održavanju biciklijade i direktnim sudjelovanjem bili danas promoteri zdravih životnih navika. Vjerujem kako možemo biti primjer i drugim kompanijama u BiH“, izjavio je Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalisa BH, kompanije koja je, s ciljem promocije biciklizma u BiH, prošle godine Tuzli poklonila prvi natkriveni parking za bicikla postavljen u centru grada.

  • Glavna nagrada nagradne igre biciklijade bila je putovanje za dvoje na Zlatibor, a brojni sretnici osvojili su i vrijednu biciklističku opremu i nova bicikla. Za sve učesnike, kao i publiku koja je došla podržati šestu Tuzlansku biciklijadu, Lactalis BH je ponudio osvježenje sa proizvodima Dukat fit i Dukat čokoladno mlijeko.

  • (Marketing | Tuzlanski.ba)

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: