Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Montažne kuće iz BiH za švicarsko tržište

Preuzmite sliku

Novootvorena tvornica montažnih kuća u Mostaru Ekon ImmoGroup d.o.o. uspješno je proizvela i izvezla prvu montažnu kuću na švicarsko tržište.

Ekon ImmoGroup d.o.o. je sestrinska firma istoimene švicarske firme na čelu s direktorom Harisom Hotićem, nastala kao rezultat potražnje švicarskog tržišta za montažnim objektima koji zadovoljavaju najviše standarde montažne gradnje, piše bljesak.info u PR članku.

Sestrinska švicarska firma je djelovala na pomenutom tržištu tako da je angažirala vodeće firme s područja BiH koji bi vršili proizvodnju montažnih kuća, a oni ih dalje distribuirali krajnjem kupcu kroz ugradnju i realizaciju finih radova.

Od samog početka postojao je problem da Ekon ImmoGroup GmbH nije mogao naći adekvatnog saradnika u BiH koji bi mogao odgovoriti visokim švicarskim standardnima u gradnji kao i ispoštovati definirane rokove.

S ciljem rješavanja spomenutih problema i udovoljavanja švicarskom tržištu, prije nepunih godinu dana, Ekon ImmoGroup d.o.o. je krenuo s pripremom proizvodnog pogona koji je obuhvatio najsuvremenije tehnologije i najkvalitetnije materijale uključene u ovaj proizvodni proces, a već danas iz njihove tvornice je otpremljena prva montažna kuća za švicarsko tržište.

Trenutno teku pripreme za realizaciju novih projekata, također izvozno orijentiranih a u planu je i širenje ponude na domaće tržište.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,