Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mogućnosti ulaganja švedskih preduzeća u TK

Preuzmite sliku

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić primio je u radnu posjetu Edina Erkočevića, projekt menadžera Švedske korporacije za investicije i razvoj koja pomaže švedskim preduzećima da investiraju novac i tehnologiju u zemlje Balkana.

Cilj radne posjete je bio da se sagledaju mogućnosti ulaganja švedskih preduzeća u ovu regiju, s obzirom na dobru povezanost Tuzlanskog kantona i regije sjeveroistočna BiH sa Švedskom otvaranjem putničkih zračnih linija sa Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Erkočević je razgovarao i sa direktorom JP „Međunarodni aerodrom Tuzla”  Rifetom Karasalihovićem zbog povezivanja našeg aerodroma sa aerodromima Švedske i mogućnošću sklapanja ugovora o pružanju stručne pomoći u edukaciji kadrova i transferu novih tehnologija u zračnoj polovidbi.

Pored toga istaknuta je mogućnost i povezivanja naših preduzeća iz svih oblasti privrede sa kompanijama iz Švedske zbog buduće saradnje i zajedničke proizvodnje i plasmana proizvoda. Akcenat je dat na IT tehnologijama i povezivanju naših IT stručnjaka sa Švedskim korporacijama, zbog mogućnosti rada na daljinu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,