Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Novi uslovi putovanja u Njemačku

Preuzmite sliku

Međunarodni aerodrom Tuzla izdao je kratko saopćenje u kojem obavještavaju putnike o novim uslovima putovanja u Njemačku.

Naime, uslovi koje putnici moraju ispuniti su sljedeći:

Svi putnici moraju nositi hiruršku masku ili bolju oznake (=FFP-2/-3) u zgradama aerodroma na letovima za/iz Njemačke. Nikako nisu dopuštene samostalno izrađene maske ili druge vrste matarijala koje pokrivaju usta i nos.

Iznimke:

Djeca do 6 godina, medicinsko odobrenje liječnika i WizzAira, putnicima koji ne poštuju navedene mjere će biti zabranjen ulazak u avion.

Obavezan negativan test

Putnici koji putuju u Njemačku moraju imati negativni Covid-19 test, ne stariji od 48 sati prilikom dolaska na aerodrom Tuzla (ovo se ne odnosi na putnike mlađe od 6 godina).

Rezultat testa mora biti na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku. Prihvataju se PCR-testovi, LAMP i TMA.

Antigen-testovi se prihvaćaju ako test ispunjava zahtjeve SZO za kvalitetu.

Negativni rezultati ispitivanja moraju biti u papirnatom ili digitalnom obliku, a proizvođač antigenskog testa mora biti vidljiv.

Brzi antigen test je moguće uraditi dva sata prije prije leta za Njemačku na aerodromu Tuzla. Cijena testa po osobi je 50,00 KM.

Prijevoz bez negativnog testa nije dozvoljen. Putnik koji ne ispunjava ovaj uslov neće moći putovati, saopćio je danas Međunarodni aerodrom Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje