Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mališani uz smijeh i graju istrčali ‘Crvena jabuka market Bambini maraton’

Preuzmite sliku

Utrkom za najmlađe i najslađe trkače, Crvena jabuka market Bambini maraton, u organizaciji NGO Marathon, zvanično je otvoren “Run Fest Sarajevo 2023.”

Više od pet stotina mališana danas je uz graju i smijeh startalo utrku sa startom na Ferhadiji, na znaku “Sarajevo Meeting of Cultures.”

Zajedno sa maskotama Fun Team finiširali su utrku Crvena jabuka market Bambini maraton, dugu 350 metara koja se u Sarajevu održava drugu godinu zaredom.

  • Svi učesnici, utrku u kojoj su svi pobjednici, finiširali su sa medaljama i poklonima prijatelja utrke Crvena jabuka market.

    “Zadovoljstvo nam je i ove godine biti dio projekta koji promoviše rekreativno bavljenje sportom i među najmlađim generacijama. To je jedna od vrijednosti koju i naša kompanija njeguje, a odziv na današnju utrku nam je i ove godine pokazao da i mališani i njihovi roditelji prepoznaju značaj ovakvih priča. Što je još važnije, dobra zabava i kvalitetno druženje su zagarantovani na jednom ovakvom događaju, a to nas posebno raduje,” navela je Aleksandra Marković, PR trgovačkog lanca Crvena jabuka market.

  • Po završetku utrke, naši mali veliki maratonci uživali su u muzičko – zabavnom i edukativnom programu.

    Prisutne je zabavljao dječiji hor Basics škole, imali su priliku učestvovati i u interaktivnom času engleskog jezika škole Helen Doron Stari Grad, a osmijeh na licima posebno su izmamili mađioničarski trikovi.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,