Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

LOVIĆ Company učestvuje na ‘EXPO 2020 Dubai’: Zadovoljsto je na svjetskom događaju predstavljati našu državu

Preuzmite sliku

Kompanija Lović&Co sa sjedištem u Lukavcu bavi se proizvodnjom, prodajom i montažom građevinske limarije i metalne galanterije u Bosni i Hercegovini i širom Evrope. Svakodnevni rad odvija se u proizvodnom pogonu smještenom na 15.000 m2 koji obuhvata nekoliko proizvodnih objekata koji su opremljeni savremenom tehnologijom i mašinama.

Kompanija koja ima preko 70 uposlenika iza sebe ima najuspješniju godinu od osnivanja, što je odličan povod za prezentaciju proizvoda i usluga na svjetskim izložbama.

“S ponosom mogu reći da je 2021. godina definitivno najuspješnija za nas. Sve naše postavljene ciljeve na početku 2021. godine smo ostvarili, te je 2021. po svim segmentima poslovanja, najsupješnija godina u historiji kompanije Lović”– navodi za Tuzlanski.ba Edis Lović, generalni direktor kompanije, te ističe da je kompanija od neki dan u posjedu TÜV SÜD certifikata.

“Nakon nekoliko mjeseci implementacije, uspješno smo počeli sa primjenom ISO 9001 standardna, što je dokaz kvalitetnog rada i garanta da će se u budućem periodu primjenjivati dodatno kvalitetniji odnos prema kupcima i poslovnim partnerima.” navodi Lović.

  • Trend razvoja i novih zaposlenja nastavljen je i u teškom vremenu pandemije:

    “U toku prošle godine kompanija je zaposlila oko 20 novih ljudi u proizvodnom pogonu. Izvšena je kupovina i narudžba jedne nove mašine, koja je do sada najveća investicija kompanije u pojedinačnoj opremi. U pitanju je mašina TwinMatic, Švicarskog proizvođača Jorns. Vrijednost mašine je preko 350.000 eura, te će kao takva biti jedna od najmodernijih limarskih mašina na ovim prostorima. Već na proljeće nam dolaze tri nove mašine uz pomoć kojih ćemo poboljšati kvalitet naših proizvoda, a također nadamo se da ćemo pronaći i kvalitetnu radnu snagu na koju ćemo se moći osloniti. Sigurno da će ove godine biti i novih zaposlenja, jer već sad u planu imamo proširenje mreže proizvoda, te proširenje proizvodnog pogona” – kazao je Lović te dodao da je od početka 2018. godine proizvode kompanije Lović&Co moguće je pronaći i na tržištu Hrvatske, Crne Gore, Holandije i Njemačke.

    Poslovanje kompanije danas je “odvojeno” u tri sektora. Prvi i onaj po čemu su najviše prepoznatljivi su svakako krovni limovi, i komplenta limarska galanterija. Proizvodnja i prodaja svih krovnih limova, odvodnih sistema i građevinske limarije je osnovna branša kompanije.

    Drugi sektor je proizvodnja i prodaja svih vrsta metalnih ormara i metalne galanterije. Kao standardne proizvode, izdvajaju komplet metalni namještaj, te metalne ormare za hidrantsku mrežu, struju,  grijanje, metalne police, razne manje PTT ormare itd. Većinu metalnih ormara kao i dosta drugih metalnih proizvoda rade “po narudžbi”.

    Treći sektor a ništa manje bitan je montaža krovnih limova i građevinske limarije, širom BiH.

    Predstavljanje BiH u Dubaiju kao svojevrsna kruna uspješnog poslovanja 

    Kompanija Lović&Co jedna je od onih koji će predstavljati BiH na sajmu EXPO 2020 u Dubaiju.

    “Potvrda da idemo u Dubai je stigla u posljednjim danima 2021. godine kao svojevrsno priznanje na izeuzetno uspješan period iza nas. Iza nas je i period detaljnih priprema za najveću svjetsku izložbu. Zvanično 23. marta predstavljat ćemo BiH, kroz razne B2B sastanke i prezentacije. Sigurno da smo jako uzbuđeni i ponosni jer ćemo na najvećem svjetskom događaju predstavljati našu državu, Bosnu i Hercegovinu.  Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo Vladi Kantona Sarajevo, što su prepoznali našu kompaniju i pružili nam priliku koju ćemo iskoristiti da u najboljem svjetlu predstavimo našu kompaniju, proizvode, te na taj način predstavimo ono najbolje što naša država posjeduje” – zaključuje za Tuzlanski.ba Edis Lović.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje