Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lidl izgradio prvi objekat u BiH: Kada se očekuje otvaranje?

Preuzmite sliku

Prema nekim špekulacijama, na otvaranje Lidlovih objekata u BiH mogli bismo čekati čak do 2027. godine. No, zvanične informacije o tome nema

Kompanija Lidl dovršila je izgradnju svog prvog objekta u Bosni i Hercegovini, onog u Bijeljini, vidi se na novim fotografijama.

No, još uvijek nema nikakvih naznaka kada će taj objekat biti otvoren. Kompanija je najavila otvaranje marketa u većem broju gradova naše zemlje, a ponegdje je već kupila i zemljište.

Otvaranje 2027. godine?

Nedavno je odabrala i lokaciju za prvi objekat u Sarajevu, prekoputa hotela Ibis u ulici Džemala Bijedića, gdje je obavljeno i čišćenje terena. No, sama gradnja prvog sarajevskog Lidla još nije počela niti ima naznaka kada će se to desiti, piše BiznisInfo.

Lidl se širi u BiH, dogovorili otvaranje poslovnica u još jednom gradu

Pretpostavlja se da će kompanija vjerovatno čekati da izgradi minimalno desetakak lokacija koje će istovremeno otvoriti, a za to će joj sigurno biti potrebno nekoliko godina, To znači da ove, a vjerovatno ni naredne godine, ne treba očekivati otvaranje Lidlovih prodavnica u BiH.

  • Prema nekim špekulacijama, na otvaranje Lidlovih objekata u BiH mogli bismo čekati čak do 2027. godine. No, zvanične informacije o tome nema.

    Kako je poznato, Lild u Kiseljaku gradi svoje centralno skladište i logistički centar za BiH i Crnu Goru.

    2.000 radnih mjesta

    Nedavno je najavljeno da bi njemačka kompanija u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH, te da će graditi objekte u svim gradovima koji imaju više od 30.000 stanovnika.

    Ukupna imovina Lidla u BiH na kraju prošle godine, kako saznaje BiznisInfo premašila je vrijednost od 83 miliona KM. Tu spadaju ukupni kapital, obaveze i vanbilansna evidencija. Dugoročna imovina je premašila iznos od 42 miliona maraka.

    Osim toga, njemački div paralelno ulazi na četiri tržišta našeg regiona – BiH, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Kosovo.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,