Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Letovi Air Montenegra nisu toliko sigurni kako to predstavlja Međunarodni aerodrom Tuzla

Preuzmite sliku

Direktor Air Montenegra Marko Anžur je rekao da za sada još ne znaju hoće li letjeti dvije destinacije iz Turzle (Maastricht i Istanbul) ili ne.

Naime, kompanija u ovom momentu procjenjuje situaciju. Anžur kaže da u ovim relacijama baziranje aviona nema smisla, dok su ferry letovi skupi i uzimaju resurse.

Anžur kaže da razmatraju W-letove, no isto će se jako teško uklopiti u njihov trenutni raspored letova.

Anžur je za Zamaaero rekao da je ovdje još i negativan element loša meteo situacija u Tuzli, koja bi potom ugrozila tačnost prometa na drugim linijama. Ovo je i te kako bitan faktor.

U Podgorici i Tivtu vrijeme zimi je blago i stoga kompanija ima redovne operacije, no kao što znamo u Tuzli nije tako, a aerodrom još nije poradio na infrastrukturalnim investicijama koje najavljuje godinama, te se dodatno kompliciraju i otkazuju operacije.

Anžur je rekao da su Švedska, Danska, Njemačka i Austrija odbile dati dozvole za letove i da se isti do daljnjega neće ostvariti. Na pitanje postoji li opcija da Air Montenegro otvori poslovnicu u Sloveniji ili Hrvatskoj te da leti iz Evropske unije do Tuzle bez problema i ograničenja, Anžur je odgovorio da za sada još ne razmišljaju o tome.

Ovo pokazuje da letovi Air Montenegra nisu baš toliko sigurni kako to iznosi Aerodrom Tuzla. Još uvijek se razmišlja i procjenjuje situacija.

Oni se možda i dese, ali to, za sada, nikako nije gotova stvar kako se pokušava prezentirati.

Podsjetimo, prošle sedmice je objavljeno da je Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH izdala odobrenje ovom avio-operatoru za letove između BiH i Nizozemske te između BiH i Turske, piše Biznisinfo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje