Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kvalitet, pouzdanost, povjerenje kupaca: Omega i Beko proslavili 15. godina uspješne saradnje (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Kompanija Omega doo, koja trenutno pripada grupi deset najvećih trgovačkih kuća u BiH, danas je u Tuzli obilježila 15. godina uspješnog poslovanja sa brendom Beko koji je na bh. tržištu vodeći prodajni brend bijele tehnike.

Sve ove godine Omega je eksluzivni zastupnik brednova Beko, Grunding, i Blomerg za BiH, i uspješno sarađuje s grupacijom Arcelik, u čijem vlasništvu su pomenuti brendovi.

Tim povodom upriličena je i svečana press koferencija na kojoj su predstavnici ove dvije kompanije prezentovali poslovni uspjeh, istaknuvši da je Omega doo u 2015. godini otvorila šest novih ekskluzivnih Beko shopova u pet bh. gradova, zaposlila 40 radnika, te da u svom vlasništvu Omega posjeduje 25 Beko prodavnica.

“Naši rezultati svakako su brojevi prodatih aparata, ali i povjerenje, pouzdanost i povezanost sa našim potrošačima. Ove vrijednosti važnije su nam od pukih nabrajanja brojeva. Kompanija Omega i brend Beko pokušavaju biti što bliži našim sugrađanima. Osim dva otvorena shoopa u Sarajevu, te u Banjoj Luci, Gradišci, Brčkom i Goraždu, iduće godine planiramo otvaranje u još tri grada”, izjavio je Azmir Ibrišimović, voditelj prodaje Odjela bijele tehnike u Omegi, te dodao da je Omega porkenula i prodaju putem interneta.

Pouzdanost, kvalitet u izradi, energetske učinkovitosti i velike vrijednosti, samo su neki od razloga koji su sve više i više presudni kod odabira Beko kućanskih aparata.

  • press-omega-beko018-20151106
  • Arel Atakol, direktor brenda Beko za Balkan, rekao je da on predstavlja globalni brend, koji se prodaje u 130 država, te da se njihovi proizvodi koriste u milionima domaćinstava širom svijeta.

    “Naš je cilj postati brend broj jedan na svim tržištima narednih godina. BiH nam je trenutno važna država i ostat će važno tržište. Ponosni smo što smo zadržali prvo prodajno mjesto na ovom tržištu. Odlučni smo uzvratiti zajednici. Beko godinama podržava sport, a naročito ulične košarkaške turnire. Prepoznali smo potrebu pomaganja i tokom prošlogodišnjih poplava u BiH, a nastavit ćemo doprinositi i u tom duhu želimo nastaviti ulaganje”, izjavio je Atakol.

    Beko, koji sarađuje sa grupacijom Arcelik, u ponudi ima preko 1.000 različitih proizvoda, a svake dvije godine lansira novitete. U BiH se najviše prodaju njihovi frižideri, zamrzivači, mašine za veš, samostojeći štednjaci i drugi proizvodi.

    Beko je dobitnik nekoliko međunarodnih nagrada za kvalitet, inovativan dizajn, pouzdanost, i za zelenu tehnologiju. Beko proizvodi su preporučeni od vodećih potrošačkih magazina na Evropskom tržištu, zahvaljujući svojoj velikoj energetskoj učinkovitosti i visokim performansama, što je uzrokovalo da budu dio ”Best Buy” kategorije proizvoda.  Svi Beko proizvodi zadovoljavaju uslove o očuvanju životne sredine i proizvedeni su u skladu sa ISO 4001 standardom.

    (Marketing | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,